Business units

Vollegronds-groente

Vollegrondsgroentetelers aangesloten bij de Coöperatie The Greenery vermarkten hun product via The Greenery waardoor ze kunnen vertrouwen op een uiterst betrouwbaar afzetkanaal.

Vollegronds-groente

Marktpositie
Het overgrote deel van de Nederlandse retailers, handelaren en groenteverwerkingsbedrijven vertrouwt op The Greenery voor aankoop van vollegrondsgroente. In elke productcategorie staan we stevig in de top 5 van aanbieders. Wat betreft het totale aanbod zijn we de grootste partij. Internationaal leveren we aan 19 van de top 25 retailers.

Samenwerking
Telers van gelijksoortige producten kunnen de handen ineenslaan om hun marktbenadering te bepalen. Door bindende afspraken tussen telers ontstaan goede ondernemingskansen. De telersvereniging Everest heeft op deze wijze succesvol een exclusief spitskoolras gelanceerd met een verbeterde houdbaarheid. De verenigingen Westfresh en Quality Growers bouwden het distributiecentrum Tolpoort in Noord-Holland waardoor ze alle grip op de kwaliteit van hun product houden.

Product- en conceptontwikkeling
De telers en telersverenigingen werken samen met zaadveredelingsbedrijven om nieuwe rassen te ontwikkelen. Op het gebied van verpakken en conceptontwikkeling stimuleert The Greenery innovatie. Continu wordt gekeken naar nieuwe verpakkingsmogelijkheden en nieuwe toepassingsmogelijkheden. De wens van de consument staat hierbij centraal.

Meer info?

Edwin den Hollander

Edwin den Hollander

BU Manager Vollegrond
+31 180 648 883
+31 655 780 030