Business units

Zachtfruit

De zachtfruittelers van Coöperatie The Greenery vermarkten hun producten via The Greenery. Gesteund door het complete jaarrond AGF-aanbod en de service aan retailklanten van The Greenery, beschikken de zachtfruittelers over een goede uitgangspositie om hun producten te vermarkten en een relatie op te bouwen met afnemers.

Zachtfruit

The Greenery is marktleider in Nederland op het gebied van zachtfruit. De betrouwbare en servicegerichte AGF-diensten maken The Greenery tot een aantrekkelijke zachtfruitpartner voor retailers. Telers en verkopers stemmen hun werk en marktkansen zo goed mogelijk af door bijeenkomsten en regelmatig contact.

Samenwerking

Om zo efficiënt mogelijk te werken, voert The Greenery de centrale regie over het sorteren, verpakken en de logistiek. Telers profiteren zo optimaal van schaalvoordelen en hebben geen omkijken naar logistiek. Op het verpakkingsstation in Schalkwijk maakt The Greenery zachtfruit, steenfruit en exoten gereed voor het winkelschap. Op het hypermoderne distributiecentrum in Breda doet The Greenery dit voor aardbeien en asperges. Deze centra voldoen aan de strengste eisen op het gebied van kwaliteitsbewaking en voedselveiligheid.

Teeltplanning

Alle zachtfruittelers beschikken over een online teeltplanningsmodule, ontwikkeld door The Greenery. Hiermee kunnen zij de teelt nauwgezet plannen, sturen en monitoren. Vanaf een vroeg stadium geeft deze module een accuraat beeld van de kwaliteit en grootte van de oogst. De verkopers van The Greenery kunnen hierdoor een goede afstemming met de markt te realiseren.

Innovatie

De telers werken nauw en actief samen met verkopers van de business unit zachtfruit. Continu wordt gekeken naar nieuwe marktkansen op het gebied van afzet, conceptontwikkeling, nieuwe verpakkingen en promotie. Zo introduceerde The Greenery in 2016 de hersluitbare topsealverpakking en in 2017 de Arabella smaakaardbei.