Business units

Paddenstoelen

Telers van paddenstoelen aangesloten bij Coöperatie Coforta bedienen via The Greenery een internationaal afzetkanaal, waarbij supermarktketens het overgrote deel afnemen. The Greenery is één van de grootste leveranciers van Nederland.

Paddenstoelen

Marktpositie
Retail vertegenwoordigt zo'n 70% van de totale afzetmarkt voor paddenstoelen van The Greenery. Dankzij een efficiënte operatie, uitstekende dienstverlening en strenge kwaliteitsbewaking bouwt The Greenery goede relaties op met grote supermarktketens in binnen- en buitenland. Dit resulteert al jaren in een constante groei van The Greenery in commerciële, logistieke en productgerelateerde activiteiten op het gebied van paddenstoelen. Tegenwoordig verwerkt The Greenery wekelijks meer dan 700 ton paddenstoelen.

Assortiment
The Greenery levert een totaalassortiment: van de typisch Nederlandse witte champignons tot allerlei exotische paddenstoelen geïmporteerd vanuit de gehele wereld. Deze producten maken deel uit van het complete AGF-aanbod van The Greenery.

Samenwerking
Door bundeling van de activiteiten bereikt The Greenery een hoge efficiëntie. Alle verse paddenstoelen worden verpakt in en gedistribueerd via het verpakkingsstation in Ammerzoden. Hierdoor wordt de meest korte en efficiënte keten ingericht om retailers, groothandelaren en industrie te beleveren. Deze uiterst gespecialiseerde locatie voldoet aan de strengste internationale eisen voor voedselveiligheid en kwaliteitsstandaarden en is erop gericht om de verschillende en uiteenlopende verpakkingswensen van haar internationaal klantenbestand in te vullen.

Meer info?

Edwin den Hollander

Edwin den Hollander

BU Manager Vollegrond & Paddenstoelen
+31 180 648 883
+31 655 780 030