Nieuws

Guillin en The Greenery werken samen tegen plasticvervuiling wereldzeeën

7 september 2021

Guillin en The Greenery werken samen tegen plasticvervuiling wereldzeeën

Indonesië – en vooral de ruim 17.000 eilanden rondom dit land – is volgens WHO een van de grootste vervuilers van plastic in de wereldzeeën. Het Voorkomen Ocean Plastic (POP) initiatief veroorzaakt dat jaarlijks ruim 1.000 ton plastic in de oceanen komt terecht. En verzameld en verwerkt het plastic tot rPET-verpakkingen (100% gerecycled plastic). The Greenery en haar leverancier Guillin zijn trotse partners van dit belangrijke initiatief.

POP is het grootste initiatief in zijn soort. In gebieden waar het risico op deze vervuiling het grootst is, beweegt de lokale bevolking om PET-drankflessen tegen betaling te retourneren naar centrale verzamelpunten. Deze stroom vervolgens verwerkt tot een grondstof die wordt hergebruikt voor de productie van rPET-schalen en flessen.

Keurmerk
van het programma worden gemonitord door de onafhankelijke activiteiten Ocean Cycle die een keurmerk heeft actieve activiteiten. Initiatiefnemer Bantam en de aangesloten contacten van deze reststroom stellen informatie beschikbaar om de stroom afkomstig uit deze gebieden te kunnen. Dit staat het keurmerk garant dat de verpakkingen ook aantoonbaar voor een deel bestaan ​​uit deze toilet. Eindafnemers van de kunststofverpakkingsmaterialen dragen hier daadwerkelijk bij aan het terugdringen van deze vervuiling.

Samenwerking Guillin & The Greenery
Kunststofverpakkingenleverancier Guillin en The Green hebben beiden het gebruik van duurzame verpakkingsmaterialen hoog in het vaandel staan. Steven Martina, CEO The Greenery: “Duurzaamheid is een van de grondslagen van The Greenery. Verpakkingsmateriaal heeft onze bijzondere aandacht. Voor ons assortiment stellen we ons verder met de vraag of een product moet worden verpakt. En zo ja, wat is dan het verpakkingsmateriaal wat de kwaliteit van het product zo goed mogelijk beschermen, maar ook de minste impact op het milieu heeft. Plastic is in veel gevallen een goede, duurzame oplossing mits het gerecycled wordt. De afgelopen jaren is het gebruik van kunststof verpakkingsmaterialen al omgeschakeld van Polystreen (PET) naar het gebruik van gerecycled plastic (rPET). rPET omvat ook al voor een belangrijk deel uit gerecycled PET uit de Europese afvalstromen, maar wordt nu ook betrokken uit andere continenten waaronder Azië. We zijn erg blij met de samenwerking met Guillin en het Prevented Ocean Plastic afvalinitiatief, omdat we een verdere bijdrage hebben geleverd aan het beschikbaar stellen van plastic afvalinitiatief.”

Leo Venhuizen (algemeen directeur Guillin Nederland), sluit zich aan bij Steven: “Wij zijn erg blij met het feit dat ook The Greenery zich heeft aangesloten bij dit mooie project. Deze samenwerking geeft ook direct een significante bijdrage aan het ontwerp van vervuiling van onze oceanen en rivieren. Guillin heeft als doel voor 2021 om te voorkomen dat 30 miljoen flessen in onze oceanen en rivieren terecht komen.
Voor de jaren werken we samen met onze ketenpartners om dit verder op te schalen. POP is een voorbeeld van het uiterlijk van circulariteit ten gunsten van de duurzaamheid en is een van de MVO-projecten van Guillin.”

Veelbelovende resultaten
Guillin en The Greenery tekenen begin dit jaar een overeenkomst voor de samenwerking met POP. Doelstelling voor 2022 is 10 miljoen plastic flessen te verwerken tot plastic schalen voor zachtfruit. Tussen zijn er door de samenwerking 2,7 miljoen PET-flessen uit de oceaan verschenen. Deze zijn bijna 16 miljoen zachtfruitverpakkingen gemaakt.

Meer weten?
Lees meer informatie over The Greenery en Duurzaamheid

Bekijk de video 'Guillin en The Greenery werken samen tegen plasticvervuiling wereldzeeën'